Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: parlamentari, votați Legea Tuberculozei fiindcă e nevoie

Primul angajament public făcut de vreun ministru al Sănătății față de le Legea Tuberculozei îi aparține Sorinei Pintea, actualul ministru deși legea se plimbă pe la autorități încă din 2015, de trei ani.

Spitale de pneumologie care trebuie să intre în reparații capitale, povestiri despre cum mânca la aceeași masă, sarmale, cu bolnavii de tuberculoză din spitalul  pe care îl conducea, de ce sunt stigmatizați pacienții, ce au de făcut ministerul, ong-urile și parlamentarii pentru Legea Tuberculozei – eu am întrebat. Sorina Pintea mi-a raspuns.

PS – Prima impresie: o persoană foarte decentă și deschisă!

PS 2.  A transmis un mesaj personal semnatarilor petiției : https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/deputati-votati-legea-tuberculozei, (video)

This article has 1 comment

 1. iuliana

  Am inteles ca :
  – aveti cunostinta despre aceasta boala ( manager de spital de profil);
  – sunteti de acord cu existenta riscului crescut de imbolnavire a populatiei (nr. 1 in Europa) ;
  – pacientii sunt stigmatizati.
  Dar:
  – tuberculoza este boala cu transmitere aerogena;
  – cadrele medicale stau tot timpul printre acesti pacienti care necesita multa atentie. La internare, au nevoie de consiliere ( pacientii accepta foarte greu diagnosticul), tratamentul este strict supravegheat, facem educatie sanitara, etc.
  – ne facem treaba cu multa seriozitate si responsabilitate, cu aplecare pentru aceasta categorie de pacienti, stigmatizati. Nu este usor, dar nu ne plangem. Cineva trebuie sa ii ingrijeasca si pe ei!
  Si atunci, dna ministru Sorina Pintea, pentru cadrele medicale care intra in contact cu pacientii cu TB – contagiozitate in primele 2 saptamani si nu numai, cum ramane cu sporul care scade de la 100% (ian, febr. 2018 ) pana la, conform regulamentului de sporuri, “de la 65% pana la 85%”- cum va decide ordonatorul de credit care este obligat sa se incadreze intr-un procent de 30%?
  P.S. spor conform anexei 10 ( suma fixa nu procent din salariul de baza de la 1 martie 2018).
  Dna Paula Rusu, va felicit pentru actiunile dumnevoastra !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner