Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Miturile tuberculozei – 7 lucruri pe care să nu le credeți niciodată (o postare provocată de antivacciniști)

Aseară cei de la Parteneriatul Stop TB România au preluat postarea mea despre vaccinul împotriva tuberculozei. O fotografie cu un copilaș și cuvântul vaccin a dat semnalul de alarmă în rândul celor care se opun vaccinării (dacă aveți răbdare, puteți citi totul aici) , așa mi-am dat seama că există o listă de legende urbane, unele construite chiar de către cei care sunt împotriva vaccinării, în care nu trebuie să credeți vreodata.

  1. Tuberculoza se tratează cu medicamente naturiste! FALS! FALS! FALS! O să găsiți tot felul de sfaturi pe înternet privitor la tratamentul tuberculozei cu supă de piele de porc, cu extract de usturoi macerat în bălegar, cu untură de bursuc. Bacilul Koch nu se combate decât cu antibiotice, altfel, în vremurile în care plantele erau singurul tratament al diverselor boli, vracii  ar fi avut succes asupra tuberculozei, dar boala este cea mai ucigașă din istoria omenirii chiar și astăzi. În plus, o parte din așa-zisele naturiste riscă să vă aducă alte boli pe cap, cum ar fi o steatoză hepatică vecină cu ciroza.
  2. Te poți molipsi de tuberculoză ușor! FALS! E necesar să petreceți ore în șir alături de o persoană contagioasă, chiar și in aceste condiții e posibi ca sistemul imunitar să învingă bacilul, să îl izoleze și să nu faceți boala niciodată.
  3. Apa și săpunul protejeză de tuberculoză! FALS!  Ajută la igiena personală, impotriva microbilor care stau pe piele, dar nu înlătură bacilul tuberculozei. Boala asta se ia numai pe calea aerului, particule mici cu microbi sunt expectorate prin tuse de bolnavii contagioși, particule ce  plutesc în aer și care intră în organism prin căile respiratorii. Deci, clabucii sunt înutili în cazul punctual al tuberculozei.
  4. Vaccinul împotriva tuberculozei protejează toată viața! FALS! Vaccinul protejează în copilăria mică, până la 3-4 ani de formele ucigașe ale tuberculozei la copii, după care întâlnirea cu microbi activi/contagioși poate provoca boala. Nici măcar un fost bolnav de tuberculoză ca mine, căruia i s-au scos chirurgical zonele unde ar fi putut rămâne tuberculi nu are imunitate pe viață fiindcă a făcut boala. Dacă imunitatea mea scade și întâlnesc un bolnav contagios, pot face din nou tuberculoză. Nu e ca la alți microbi, ai făcut vaccinul, ai făcut tuberculoză ești imunizat pe viața. Infecția cu bacilul Koch dă doar o imunitate temporară la tbc.
  5. Tuberculoza a fost eradicată! FALS! România are cel mai mare număr de bolnavi din Uniunea Europeană, în fiecare zi trei români mor de tuberculoză. Chiar dacă prin anii ’90 au fost închise o serie de spitale și sanatorii, asta nu înseamnă că cifra îmbolnăvirilor a devenit nesemnificativă. Dimpotrivă, în perioada comunistă adevăratele statistici privind tuberculoza au fost măsluite în așa fel încât să pară că numărul bolnavilor este mai mic, dar sunt mii de români care au trăit in acea perioadă cu anii în sanatoriile tbc fiindcă erau bolnavi.
  6. Vaccinarea masivă a populație României e vinovată de numărul mare de îmbolnăviri! FALS! Asta este teoria cea mai propovăduită de antivacciniști. În realitate, țările învecinate: Ucraina, Republica Moldova, Rusia au probleme extrem de grave privind numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză. Cum microbii nu au nevoie de pașaport și nici nu se opresc la granița unei țări, iar România e placă turnată pentru cetățenii din aceste țări care vor să între în UE, suntem expuși circulație microbilor din această parte de Europ.
  7. Tuberculoza e boala sărăciei! FALS! Microbul poate fi regăsit în orice spațiu închis pe unde a trecut la un moment dat un pacient cu tuberculoză activă, chiar dacă nu știa că are boală. Tuberculoza e o boală a cosumării. Gândiți-vă acum la stresul, oboseala, agitația pe care cei mai mulți  o traversați zilnic. Toate duc la scăderea imunității, până la tuberculoză mai e un pas. Nu puțin sunt cei care lucrează în birourile de sticlă din multinaționale dar au trecut pe la radiologie fiindcă un coleg de-al lor a făcut tuberculoză.

Avem nevoie de Legea Tuberculozei ca de aer, documentul care așteaptă votul în Camera Deputaților aduce sprijinul social și psihologic care lipsește actului medical.

Vă las aici petiția pentru Legea Tuberculozei, poate mă ajutați să o dăm mai departe celor care încă nu au semnat-o! Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner