Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

O pijama, o pereche de cizmuliţe, un maieu şi o pereche de indispensabili – cu lipsurile astea începe săracia copiilor din Preventoriul TBC de la Ilişua

” Vă rugăm să ne ajutaţi dacă este posibil cu  următoarele produse daca este posibil: încălţăminte  pt.iarnă,  şosete, pijamale, papuci de casă, chiloţi, maiouri,  indispensabili pt.băieţi, produse de igienă personală (săpun de faţă, şampon păr, gel duş, pastă si periuţe de dinţi, prosoape), rechizite.”

Pentru pruncii din fotografie şi ceilalţi internaţi împreună cu ei in Preventoriul tbc de la Ilişua, în total 57 de copii, este acest strigăt de ajutor. Rândurile nu îmi aparţin, vin de la cei care îi ingrijesc pe copiii care au ajuns aici deoarece părinţii lor au tbc iar familiile lor sunt prea sărace ca să ii poată păzi să nu ia boala. Oricât de modeste ar fi familiile din care provenim, cât de adancă e săracia acestor pui de om despre care am scris aici,  Copilarie zăvorâtă în preventoriul tbc, încât le lipsesc pijamaua şi papucii de casă?

In cifre povestea lor arată aşa: 

  • sunt 57 de copii cu vârste între 3 şi 17 ani
  • 21 de fete şi 36 de băieţei
  • 17 familii şi-au trimis toţi copiii în preventoriu: doi, trei, patru ori 5 frăţiori – 43 de copii fraţi (foto)
  • statul plăteşte pentru ei 12 lei pe zi – pentru hrana unui copil…
  • statul alocă 0 (zero) lei pentru orice altă necesitate a acestor “orfani” cu parinţii bolnavi de tbc.

Cifrele nu provoacă emoţii pentru ca sunt doar statistici, nu oameni… priviţi feţele acestor copii care nu sunt decât nişte numere pentru statul român, priviţi-i în filmuleţul de mai jos, ei sunt copiii de care vă vorbesc.

 

 

Cred că împreună putem să schimbăm puţin cumplita realitate în care trăiesc. Va rog să ne ajutaţi să adunăm cele necesare pentru aceşti copii. Mai jos sunt listele cu numele lor, vârsta şi numărul pe care îl poartă la pantofi în aşa fel încât fiecare copil să primească ghetele ori cizmuliţele potrivite. Pe cei care doriţi să ii ajutaţi, vă rog frumos să donaţi lucrurile necesare, noi pe cât posibil şi nu bani.

Cei care vor gestiona recepţionarea, sortarea şi mai apoi distribuirea celor necesare acestor copii sunt prietenii mei de la Asociația Română a Bolnavilor de Tuberculoză (ARB TB) (acesta este şi contul de fb pe care puteţi scrie: https://www.facebook.com/tuberculoza/), adresa lor e Strada Popa Tatu, numărul 58, Bucureşti!

Nume, varsta si numarul la pantofi al copiilor de la Ilisua

Nume, varsta si numarul la pantofi al copiilor de la Ilisua

20161018_120116

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner