Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

O veste bună și 9 lămuriri pentru pacienții cu scleroză multiplă

Vestea bună:

De la 1 iunie pacienții diagnosticați în România cu scleroză multiplă au acces la unul dintre cele mai “prietenoase” si eficiente tratamente de ultima generatie pentru tratamentul acestei maladii invalidante.

Este singura terapie care se administreaza sub formă de perfuzie o dată la şase luni, indicată atât pentru scleroza multiplă recurent remisivă, cât şi pentru tratamentul sclerozei multiple primar progresive si a fost adusă în România de compania farmaceutică Roche.

Fiind un tratament care se administreaza o data la 6 luni are mai puține reacții adverse pe durata unui un an de zile; acorda libertatea pacientului, care nu mai este dependent de administrarea zilnică sau cu frecvență la 2-3 zile a tratamentului; lipsa reacțiilor adverse între administrări este iarăși un câștig.

9 lămuriri:

  1. Scleroza multiplă deși e considerată a fi boala oamenilor tineri, e tot mai des diagnosticată la pacienți peste 50 de ani. E important să fie diagnosticată cât mai devreme.
  2. Diagnosticarea timpurie permite controlul mult mai eficient al bolii.
  3. Noua terapie cu aplicare din 6 în 6 luni este disponibilă pentru pacineții din România în regim compensat prin Programul Național de Neurologie
  4. Medicamentul se prescrie de medicul neurolog după stabilirea formei de scleroză multiplă. Nu tratează toate formele bolii.
  5. Noua terapie este indicată pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu forme recurente de scleroză multiplă (SMR), cu boală activă definită prin caracteristici clinice sau imagistice.
  6. Noul tratament NU poate fi prescris la cererea pacientului pentru înlocuirea terapiei inițiale. Medicul este cel care decide tratamentul adecvat fomei bolii.
  7. Pentru că boala lovește în principal femei, 70% dintre pacienți sunt femei tinere diagnosticate în jurul vârstei de 37 de ani, e bine de știut că noua terapie nu afectează sarcina.
  8. Încetinirea progresiei bolii este cel mai mare atu al noului tratament.
  9. Tratementul deja se prescrie de către medicii neurologi din România.

În România aproximativ o mie de persoane sunt diagnosticate anual cu scleroză multiplă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner