Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Operația care repară cel mai mare vas de sânge s-a făcut în premieră în România

Mai întâi au fost niște probleme cardiace, “cu inima”, așa zicem mai toți ăia care nu suntem medici. Numai că tratamentul nu a dat rezultate, a urmat o operație pe cord deschis și inima s-a mai reparat un pic. Numai că nici de data asta lucrurile nu au mers bine decât o vreme. Un vas de sânge, cel mai mare vas de sânge din burtă, aorta a tot crescut în dimensiuni până a ajuns să îi pună viața în pericol de moarte, dacă se rupe, nu se mai poate face nimic. Anevrism îi zice. Am vazut cum arată o asemenea problemă de sănatate, dar mai mult, am văzut cum poate fi reparat un asemenea necaz. La Brașov, la spitalul de cardiologie Clinicco, o echipă de medici care fac cardiologie intervențională condusă de dr Mihai Ursu, au montat în premieră în România ceea ce pare a fi mai degrabă o înstalație santitară decât un dispozitiv medical. O intervenție fără nicio tăietură pe abdomen fiindcă doctorii manevrează niște fire lungi, metalice care pot ajunge și la 3 metri lungime cu care repară vasul de sânge care mai are puțin și explodează. Montează un dispozitiv. niște tuburi minuscule de 3-4 centimetri care în mod normal n-ar fi ajuns acolo fără o operație mare.  Endoprotezare de aorta îi spun medicii (pretențios zic eu, dar ei știu ce spun). A fost în sala de operație, echipată steril am filmat tot și vă las să vedeți aici intervenția.

This article has 4 comments

 1. Dragos Trandafir

  Stire falsa. Prima implantare de endoproteza pt anevrism de aorta abdominala EVAR s-a facut in 2009 la Fundeni. Personal montez impreuna cu dr. Dorobat endoproteze abdominale si toraciceTEVAR din 2010 punind pina in prezent zeci. Deci nu sutem chiar cei mai prosti dar nu platim articole fiindca Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti unde lucrez nu are nici bani de asa ceva si nici nevoie de falsa reclama.
  Merci
  Dr. Dragos Trandafir
  Medic primar chirurgie cardiovasculara

  • Paula Rusu

   Gresiti dvs, nu e vorba de procedura, ci de proteza speciala implantata! Nu ati urmarit cu atentie materialul.

 2. Dragos Trandafir

  Titlul dvs este”Operatia care repara cel mai mare vas de singe s-a facut in premiera in România”. Asa ziza premiera se refera la “OPERATIE” .
  Eu am inteles perfect.

 3. Cirstea Costinel

  Se poate repara o proteza ce scapa singe in anevrism si care a crescut de 5,7 la 7,2 ? Si daca da unde ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner