Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Plec la ONU ca să vorbesc despre problemele ridicate de tuberculoză în România

Până când se va întâmpla ceva aici, acasă, cu Legea Tuberculozei la care au lucrat împreună medicii si pacienții, plec să vorbesc despre asta la ONU, luni, pe 4 iunie.

In poza e invitația oficială din partea președintelui Adunarii Generale a ONU, iar aici e documentul integral: rusu

Luni are loc  audierea  societății civile pe tema luptei mondiale împotriva tuberculozei.  Este întâlnirea premergătoare a adunării generale a ONU din 26 septembrie, atunci tema tuberculozei și lupta împotriva aceste maladii va fi pe agenda ședinței la cel mai înalt nivel.

Sunt patru zile de întâniri și discuții între reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale implicate în lupta împotriva tuberculozei și liderii Organizației Naționilor Unite meninte să identifice care sunt soluțiile pentru încetinirea răspândirii acestei maladii care ucide cei mai mulți oameni la nivel mondial.

Invitația pe care am primit-o în nume presonal vine din partea președintelui Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak, dar știu că la audierile de la New York vor fi și reprezentanți ai Romanian Angel Appeal, organizația care a adus în România în ultimii ani medicamentele pentru cele mai grave forme de tuberculoză, tratamente care se ridică la cca 10 mii de euro/ lună/ pacient vreme de 2-3 ani de zile.

România e țara cea mai lovita de flagelul tuberculozei din Uniunea Europeană.

Avem în tratament anual cca 25 de mii de pacienți cu tuberculoză, cam cât numărul locuitorilor dintr-un oraș mic din România.

Legea Tuberculozei e la Camera Deputaților, dar așteapta avize de la Ministerul Sănătății și de la Ministerul Muncii.

Petiția privitoare la Legea Tuberculozei adună în continuare semnaturile voastre fiindcă legea încă nu a fost votată: https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/deputati-votati-legea-tuberculozei

 

This article has 1 comment

  1. Diana Maria Borodi

    Aprilie 2018, 24 de ani, prima veste dupa ziua mea a fost “S-a confirmat, sa vi pregatita, ai TBC”. A fost un soc, cea mai teribila zi. Dar a durat putin. Dupa 3 zile am decis sa lupt cu fermitate si sa fiu un bolnav model, dornic sa ma vindec 100%.
    Vreau ca subiectul TBC sa nu treaca atat de usor pe langa urechile omenilor si vreau sa trag un semnal de alarma.
    Am promis unor oameni care mi-au fost alaturi ca voi lupta pentru ca tinerii, in primul rand, sa inteleaga ce e defapt tuberculoza si sa diminuez stigmatizarea in randul bolnavilor.
    As vrea sa va cer cateva sfaturi, daca va rog sa imi lasati un email sau sa ma contactati la adresa borodi.dianamaria@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner