Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Live cu Paula din Sufragerie

Alexandru Rafila, românul din cel mai înalt for OMS: Se discută despre realizarea unei liste de antibiotice numai pentru oameni

prof. Alexandru Rafila, membru Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății:
“Banii pe care îi consumă o familie din propriile resurse pentru sănătata ar trebui să fie cam 15% din venituri. În România e de 22%. De la 30% se consideră că aceste cheltuieli de sănătate duc la sărăcie.
Cea mai mare problemă a României la infecții e rezistența la antibiotice.  Grecia, Cipru, România și Italia consumă cele mai multe antibiotice. In nordul Europei ca să cumperi un atibiotic e extrem de dificil.
Este și un exces de prescriere de antibiotice de către medici. Oamenii spun că un medic care nu îți prescrie antibiotic nu e medic bun. Oamenii sunt dornici să ia cât mai multe medicamente, eventual și suplimente alimentare
În spitale consumul de antibiotice nu a scăzut. În loc să se prescrie antibiotice clasice se prescriu direct antibiotice de rezervă, ceea ce face să nu mai fie soluții la probleme grave. Apar microbi care nu mai răspund la tratament cu niciun antibiotic. Vorbim despre epoca post-antibiotică.
Rezistența microbilor nu se mai discută la nivel medical, ci la nivel politic, se va discuta la ONU, la G20. 100 de mii de miliarde de dolari sunt cheltuielile provocate de rezistența la antibiotice.
Consumul de antibiotice în zootehnie e la fel de periculos. Mâncăm antibiotice. Se discută la nivel european despre realizarea unei liste de antibiotice care să fie date numai oamenilor. Controlul produselor de carne importate în UE poate impune controlul nivelului de antibiotice din carne. Fără educație pentru sănătate nu o să putem rezolva problemele de sănătate din România”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner