Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Test online prin care românii pot afla dacă se află în grupul celor cu risc de a dezvolta cancer pulmonar

-> În fiecare an, în România sunt diagnosticate peste 11.000 de cazuri noi de cancer pulmonar diagnosticate, 75% dintre acestea în stadii avansate, când opțiunile terapeutice sunt limitate. Peste 10.000 de persoane și-au pierdut viața în 2018 din cauza acestei afecțiuni.

-> Peste 40% dintre români nu ajung niciodată la medicul de familie pe parcursul unui an

-> În Romania, cancerul pulmonar se situează pe primul loc, atât ca număr de cazuri diagnosticate, cât și ca număr de decese înregistrate în rândul bărbaților, iar mai nou este o cauză frecventă de mortalitate și în rândul femeilor.

-> Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Societatea Națională de Medicină de Familie (SNMF) lansează azi un test online prin care orice român poate afla dacă se află în categoria persoanelor cu risc de a dezvolta cancerul pulmonar. Acest test poate fi accesat aici.

-> Imunoterapiile au schimbat decisiv rata de supraviețuire a pacienților diagnosticați cu cancer pulmonar. Cele mai recente studii arată o rată de supraviețuire în creștere semnificativă  la 5 ani și îmbunătățirea creșterii calității vieții celor care se confruntă cu această boală

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner