Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Tratament cu muzică. Doctorii care cântă ca să-şi vindece pacienţii (video)

Îşi ţin boala secretă.

Nu ar vorbi despre ea niciodată, nici măcar cu doctorlui.

Se tem de o criză în public mai rău decât de moarte, pentru ca asta înseamnă moarte lor socială.

Iar diagnosticul, oh diagnosticul… uneori a pus prea târziu ca să mai evite toate aceste drame care sapă adânc în suflet celui care deja e lovit de epilepsie.  Boala asta aruncă bietul bolnav la marginea comunităţii din care face parte fiindcă oamenii se tem de reacţiile lui,  se tem de el că “nu ştie ce face”, că îşi pierde cunoştinţa.  Poate sunt adevărate o parte din legendele acestei boli numai că un diagnostic pus din vreme şi un tratament corect face ca numic, subliniez, nimic din toate aceste grozăvii nu ar mai avea loc.

Pentru asta luptă un inimos doctor din Cluj. Bogdan  Florea, medic neurolog la Cluj  schimbă tot ce stim despre cabinetul mdical, pacientul nu mai trebuie sa călatorească în lung şi in lat ca să afle de la vreun profesor ori de la vreun specialist cunoscut diagnosticul. E suficient să ajungă intr-un cabinet dotat cu aparatura pentru electroencefalogramă – EEG că de acolo lucrurile se simplifică. E vorba de telemedicină, analize trimise in timp real la San Francisco ori la Montreal, specialişti worldwide analizând acelaşi caz pentru un diagnostic rapid şi corect.

O reţea de cabinete pentru dotarea cărora doctorul Bogdan Florea nu întinde mâna spre stat, i-au sărit in ajutor confraţii lui, doctorii. World Doctors Orchestra, somităţi cu pasiune pentru muzica clasică adunaţi intr-o filarmonică adevărată cântă azi la Bucureşti ca sa ajute la adunarea fondurilor pentru cabinetele de telemedicină în epilepsie din România.  Sunt aproximativ o mie de doctori din 50 de tări, de pe toate continentele care cântă azi la bucureşti pentru pacienţii români.

Îi ajută să strângă fondurile necesare Clubul Lions de la Cluj!

Merg şi eu să îi ascult, va povestesc mai tarziu cum a fost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner