Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Sănătate

Vaccinul împotriva rujeolei pleacă la export în plină criză – 4000 de doze în ultimele 3 săptămâni (documente oficiale)

Aproape 5000 de bolnavi de rujeolă, 22 de copii morți din cauza pojarului, iar noi exportăm și vaccinul împotriva rujeolei!

In plină criză a rujeolei distribuitorii au notificat Agenția Națională a Medicamentului că scot de pe piața din România aproape 4000 de doze de vaccin împotriva rujeolei. Asta in condițiile în care acum 10 zile Ministrul Sănătații, Florian Bogod afla ca stocul de vaccinuri împotriva rujeolei e pe zero in 10 județe încă din luna februarie: “În 10 judeţe am fost informat că am ajuns la fundul sacului. Ieri au fost demarate procedurile şi azi am semnat demararea procedurii pentru achiziţionarea de urgenţă a 115.000 de doze de vaccin ROR (5 aprilie, Forian Bodog).”

Notificările făcute de distribuitori, cantitățile de vaccin gata de export

Notificările făcute de ditribuitori cu cantitățile de vaccin gata de export

vaccin rujeolic cu data

vaccin rujeolic cu data 2

Distribuitorii au notificat Agenția Națională a Medicamentelui ultima oară acum 6 zile că vor trimite la export 1350 de doze de vaccin împotriva rujeolei.  Din 22 martie , de când au mai murit încă trei copii de rujeolă,  3.893 de doze de vaccin au fost anunțate la export, două treimi deja au plecat spre alte țări din Europa.

Datele sunt oficiale, le găsiți aici. Distributorii sunt obligati printr-un ordin de ministru  să notifice exporturile înainte cu 10 zile de a fi efectuate, declară pe proprie răspundere că în țară sunt suficiente doze de vaccin. O nebunie, fiindcă legea nu pedepsește în niciun fel pe cei care vând în străinătate medicamentele care sunt necesare în România.

PSD și ALDE au votat ieri o lege care sporește numărul exportatorilor de medicamente

Și nu e tot: de ieri și farmaciile vor putea vinde angro medicamente la export. E noua lege pe care coaliția PSD-ALDE a votat-o miercuri în Parlament. Ce înseamnă asta? Legea dă liber la exportul paralel de medicamente pentru orice farmacie sau lanț de farmacii. Efectul va fi devastator pentru pacienții români.

Uite așa capătă sens asaltul la scăderea prețului medicamentelor din campania electorală. Suntem martori unei manevre politice cu dedicație făcută în trei pași:

  1. mai întâi prețul medicamentelor a devenit cel mai mic de pe piața europeană;
  2. datorită scăderii prețului din România, țările europene care au cuprins în legislația lor importul de medicamente mai iefitine din Comunitatea Europeană vor cumpăra orice vând exportatorii români;
  3. lista exportatorilor de medicamente crește masiv datorită adăugării lanțurilor de farmacii la comerțul cu medicamente pentru pacieții din străinătate. Căștigul e garantat!

Dacă vreți să știți cum, citiți și asta: Cu cât se vinde sănătatea românilor? Distribuitorii de medicamente care decid cine trăiește și cine moare.

Medicamentele care vor pleca sunt destinate pacienților români, abia după ce sunt acoperite nevoile interne aceste medicamante ar trebui să poată fi exportate. Cazul vaccinului împotriva rujeolei arată însă cum stau lucrurile pe piața românească de medicamente.

 

 

This article has 2 comments

  1. Roxana

    ‘Din cauza’, nu ‘datorita’…zic si eu

  2. Alexandra

    Din cauza, nu datorita, pentru ca nu e nimic bun in ceea ce se intampla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner