Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Science News

Descoperire colosală: Infecția HIV ar putea fi vindecată definitiv, studiu publicat de revista Nature

Este pentru prima oara de când se fac cercetări pe virusul HIV când oamenii de știință reușesc să-l elimine complet dintr-un organism infectat. Știrea a fost publicată aseară de revista Nature, una dintre cele mai prestigioase reviste de știință la nivel internațional. Este una dintre cele mai mari descoperiri ale omenirii.

Rezultatele vin dupa 5 ani de muncă în laboratoare, dar cercetătorii spun că vor începe testarile pe oameni la începutul lui 2020, adică în următoarele 6 luni.

Pentru medici sau oricine e interesat de studiul publicat în Nature va las linkul aici.

Povestea acestei descoperiri  uriașe i-a pus în incurcătură până și pe cercetători

“La început nu am putut să cred! Am crezut că e o scăpare, o problemă cu graficele, că celulele care transportau virusul HIV au murit sau le-am pierdut. Am repetat testele de mai multe ori până să acceptăm ca am descoperit ceva uluitor!” a declarant pt Daily Mail, dr Howard E Gendelman, directorul Cenrului de Boli Neurodegenerative de la Spitalul Universitar Nebraska.

Descoperirea este atât de importantă încât diverse jurnale științifice au refuzat să publice datele studiului, scrie Daily Mail.  “Era pur și simplu greu de crezut că înfecția cu HIV poate fi vindecată!” a mai spus dr Howard E Gendelman.

Virusul HIV are cea mai mare capacitate de a se ascunde în celula umană în așa manieră încât e de nedescoperit. De altfel tratamentele actuale diminuează infecția virală până nu mai poate fi transminsă dar virusul rămâne ascuns în organism și în lipsa tratamentului poate face ravagii.

Ca studiul să fie acceptat spre publicare dr Howard E Gendelman și Dr Kamel Khalili, de la Temple University din Philadelphia au fost nevoiți să adauge nu mai puțin de 20 de teste suplimentare care să dovedească fără dubiu că înfecția cu virusul HIV a fost vindecată în testările conduse de ei.

Vă las aici textul publicat ieri de Daily Mail.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner