Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Science News

Pastila care vindecă COVID e testată pe oameni în Belgia și Statele Unite. Anunțul Pfizer

Un medicament antiviral este testat în aceste zile în Belgia și în Statele Unite. Este vorba despre două forme ale medicamentului: pastilă sau injecție intravenoasă care sunt administrate unui numar de 60 de voluntari.

Vorbim despre o moleculă antivirală creată în laborator, PF 07321332, un inhibitor de protează care împiedică reproducerea virusului în celulele din nas, gât și plămâni. Inhibitorii de protează sunt utilizați ca tratament împotriva HIV sau a hepatitei C.

Prima fază va analiza cât de bine este tolerat noul medicament și dacă există „efecte secundare semnificative și cum se simt oamenii după administrarea acestuia”, conform documentelor Pfizer.

Următoarea fază va include doze multiple, în timp ce a treia va analiza influența consumului de alimente. Pentru acea parte, participanții ar putea primi instrucțiuni cum ar fi să consume un mic dejun bogat în grăsimi: „două ouă prăjite în unt, două fâșii de slănină de porc, două felii de pâine prăjită cu unt, cartofi și lapte integral ” – iar toate acestea trebuie consumate în 20 de minute.  

Dacă tratamentul intravenos este potrivit doar administrării sub supraveghere medicală, în ceea ce privește pastilele, se dorește de fapt tocmai evitarea deplasării la spital a bolnavului. Dacă testele demonstrează eficiența pastilelor ne vom afla în fața unei revoluții, un real “game changer” care va face posibil ca deîndată ce virusul este detectat să poată fi combătut cu acest nou medicament antiviral.

Testele pe oameni vor dura aproximativ 5 luni. Pfizer a anunțat ca e posibil ca pe sfărșitul acestui an să lanseze noul medicament antiviral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner