Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Science News

Tratament anti-covid aflat în teste clinice finale. E posibil ca în septembrie-octombrie să avem primul medicament antiviral care oprește replicarea virusului SARS-COV-2 – anunțul ofcial

Datele au fost anunțate oficial de doua mari companii farmaceutice care condus laboratoare recunoscute de cercetare și dezvoltare.

MSD și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat progrese în dezvoltarea
Molnupiravir, un tratament oral pentru pacienții cu forme ușoare-moderate de COVID-19 .

Cele două companii demarează primul studiu clinic de fază 3 al unui tratament antiviral oral care ar putea fi folositpentru pacienții adulți cu COVID-19 care nu sunt spitalizați.

Testele verifică eficiența dozei de 800 mg de Molnupiravir administrată de două ori pe zi. Decizia s-a luat în baza analizei interimare a datelor de Fază 2, din studii clinice în desfășurare ce evaluează tratamentul medicamentului ativiral administrat de două ori pe zi, timp de cinci zile, pacienți adulți cu COVID-19 nespitalizați, precum și a datelor unui studiu de fază 2a la pacienți nespitalizați, finalizat anterior, un total de 302 persoane.

MSD intenționează să înceapă înrolarea pacienților în studiul clinic de fază 3 luna aceasta.


„Datele din aceste studii sunt în concordanță cu mecanismul de acțiune și oferă dovezi semnificative pentru potențialul antiviral al dozei de 800 mg”, a declarat dr. Roy Baynes, Vicepreședinte Senior și Șef de Dezvoltare Clinică Globală, Chief Medical Officer al MSD Research Laboratories.

„Pe baza rezultatelor acestui studiu vom demara studiul de Fază 3 pentru pacienții nespitalizați, folosindu-ne de rețeaua noastră larga de centre investigaționale pentru a înrola pacienții eligibili la nivel global.”

Medicamentul antiviral dezvoltat de MSD si este unui sub formă de pastile cu administrare orală, care are ca mod de acțiune inhibare multuplicării mai multor virusuri ARN, inclusiv SARS-CoV-2.

Se estimează că datele finale din etapa de fază 3, testele clinice, vor fi disponibile în septembrie/octombrie 2021.

Presupunând că rezultatele vor fi pozitive, MSD anticipează că va depune cererea pentru Autorizația de Utilizare de Urgență pentru acest medicament în a doua jumătate a anului 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner