Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
Banner
Science News

Vitamina E, vitamina C “hrănesc” cancerul pulmonar în loc să protejeze de îmbolnăvire – studiu științific

Nu puțini sunt bolnavii care atunci când urmează tratamentul, indiferent de boală, caută să mai ia niște suplimente, niște antioxidanți, niște coenzime, niște vitamine. Cumva e firesc să luptăm pe toate fronturile în speranța că ne recăpătăm sănătatea. Insă toate cele enumerate mai sus luate după ureche fiindca “sunt sănătoase” pot cauza niște dezastre.

“Ia vitamina E că protejează de cancer!
Ia vitamina C de 1000  de unități că ajută împotriva radicalilor liberi care pot cauza cancer!” – Ați mai auzit îndemnurile astea, știu!
Dar cum sună, nu lua vitamine de capul tău fiindcă hrănești fără să știi celulele canceroase? E o realitate înfricoșătoare, nu-i așa? Si e adevărat.

Un studiu realizat de NYU School of Medicine și NYU Langone’s Perlmutter Cancer Center  și publicat zilele trecute arată că “luând vitamina E – un supliment antioxidant odată considerat că are efecte protectoare împotriva cancerului – acest antioxidant poate contribui la răspândirea bolii”. Cercetătorii de la Universitatea din New York (NYU) au constatat că vitamina E poate bloca tendințele auto-distructive ale anumitor tipuri de cancer pulmonar.  Antioxidanții pot proteja de fapt aceste tumori de la auto-distrugerea lor și împiedică ca tratamentele să aibă efect.

Multe studii au sugerat că dietele bogate în antioxidanți sau suplimente antioxidante pot reduce riscurile îmbolnăvirii de cancer. O cercetare recent publicată arată o imagine mai clară a modului în care antioxidantii pot, de fapt, combate cancerul. Știm că avem nevoie de radicali liberi care joacă un rol important în modul în care extragem energia din alimente, aer  precum și despre modul în care prin ceea ce mâncăm ajutăm sistemul nostru imunitar.

Antioxidanți ca vitamina E, vitamina C, beta-carotenul au un efect paradoxal asupra adenocarcinoamelor, care reprezintă aproximativ 40% din cancerele pulmonare, potrivit noului studiu. Practic aceste vitamine ajuta ca tipurile  de cancer pulmonar să se răspândească  mai repede în alte părți ale corpului sau să producă metastaze. In mod normal aceste celule canceroase ajung să se autodistruga, dar hrănite cu vitamine devin rezistente în fața tratamentelor.

Studiul medical al NYU Medical School  îl găsiți  aici!

In loc de concluzie

Mă sperie că tot am văzut de curând că se fac perfuzii cu coctailuri de vitamine prin clinicile de infrumusețare. Chiar nu vi se pare că e greșit că o procedură medicală ce se face oamenilor diagnosticați cu o problemă de sănătate, mă refer la perfuzii, se poate face fără analize, fără prescriere medicală în clinici cosmetice? De ce să iei orice produs medical dacă nu ai nicio recomandare medicală? Doar întreb?

 

This article has 3 comments

 1. Doc04

  Cum puteţi proaga asemenea imbecilităţi? “Avem nevoie de radicali liberi”!
  Plus link-ul către aşa-zisul studiu, care e cu totul altceva.

 2. FakeNews

  Despre suplimentele de vitamina E este adevarat ca pot “hrani” cancerul.
  Insa nu exista niciun studiu in acest sens despre vitamina C. Dimpotriva, exista o multitudine care arata exact contrariul. Iar articolul citat de tine nu face absolut nicio referire la vitamina C.
  Ar fi de bun simt sa corectezi titlul si articolul, sau sa pui la dispozitie cititorilor studiile care arata ca vitamina C “hraneste” cancerul.

 3. YAHERRA

  Esti doar o alta palavragista de doi bani care se crede medic ! Studii peste studii si nu numai , Imunoterapia se bazeaza pe imunostimulatorii imunitatii si vii tu sa ne minti ca vitamina C hraneste cancerul ! Cine te hraneste pe tine sa scrii aceste aberatii si falsuri ca sa duci lumea in derizoriu ? Stergeti fardurile si uita-te bine in oglinda, vei vedea cu siguranta o alta persoana, nu mincinoasa din acest pseudo articol . MARS !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Banner